fbpx

Hackathon Vallensbæk Kommune 2017

Hackathon Vallensbæk Kommune 2017
Fokus på FN’s Verdensmål

Alle verdens lande har i 2015 sammen vedtaget den mest ambitiøse plan for kloden nogensinde: 17 Verdensmål for bæredygtig udvikling.
De 17 Verdensmål er samlet set den mest ambitiøse plan i menneskehedens historie. Deres i alt 169 delmål handler om at løse mange af verdens største problemer.
Blandt andet skal vi udrydde fattigdom og sult, sikre øget global lighed og opnå en bæredygtig verdensøkonomi. Det er planen, at Verdensmålene skal være opfyldt i 2030.
De nye mål vil – ligesom deres forgængere, 2015-Målene – få betydning for milliarder af mennesker. Denne gang skal problemerne med sult, fattigdom og sygdomme ikke kun nedbringes, men i mange tilfælde helt løses.
Hvor de tidligere mål mest omhandlede udviklingslandene, vil de nye Verdensmål betyde, at alle lande i verden skal påtage sig et fælles ansvar og indstille sig på at producere, forbruge og agere bæredygtigt.
I 2030 skal børn og unge vokse op i en verden uden sult og fattigdom, hvor alle er lige, og naturen og klimaet har det godt.
FN har således sat fælles kurs mod en bæredygtig fremtid for alle på planeten Jorden.

Powtoon på Skoletube

PowToon Studio er et forrygende kreativt værksted til små film og præsentationer med et utal af levende overgange, animationer med mere. Så hvis det kreative er i højsædet skal man ikke snyde sig selv for PowToon.
 

Powtoon et kreativt værktøj

Kreditering ved brug af billeder og lyd

Når man skal arbejde med kreative præsentationer hvor der anvendes billeder, er det vigtigt at vide hvilke billeder man må anvende. Det er også vigtigt, at man husker at kreditere dem der ejer billedet I Powtoon kan man søge og finde en lang række billeder. Man skal stadig huske at kreditere, når man anvender et billede.
Se vejledningen “Sådan krediterer man i Powtoon” på Skoletubeguide

Creative Commons

Når du henter indhold under en Creative Commons licens, har du også betinget dig, at du laver en korrekt kreditering. Det er simpelthen et vilkår, som er afgørende for at du må bruge indholdet. En korrekt kildeangivelse skal som minimum indeholde følgende informationer:

  • Værkets navn (og et link til værket)
  • Ophavsmandens navn eller brugernavn
  • Creative Commons licensen

Se vejledningen ‘Lær om Creative Commons mærker’ med Peter Leth
Kilde til afsnit om kreditering samt ressourcer anvendt cc:by Lærit  Medier for alle er udgivet af LærIT under cc:by-licensen

Pixabay
Pixabay er en hjemmeside fuld af billeder. Alle billederne må downloades og bruges frit, og der er rigtig mange flotte billeder.
Gå til Pixabay
Unsplash
Unsplash er en hjemmeside med rigtig flotte billeder, som du gerne må hente og bruge, som du har lyst.
Gå til Unsplash
Flickr
Flickr giver dig masser af muligheder for at finde og hente billeder under alle licenser. Der er ca 13 milliarder billeder på Flickr, hvoraf “kun” 400 millioner billeder er under åbne licenser. Se fordelingen her.
Flickr er god til at gøre alle oplysninger om værkets navn, ophavsmand (dog som brugernavn) og licens, så det er nemt for eleverne at bruge.
Gå til Flickr.com
Wikipedia
Wikipedia er verdens største åbne leksikon. Med millioner af artikler på alverdens sprog er der rigtig gode muligheder for at finde informationer her.
Alle artikler og medier på Wikipedia bruger Creative Commons licenser (med mindre ophavsretten til et værk er forældet, så er det jo offentligt eje / public domain). Al tekst er cc:by-sa. Medier kan være udgivet under cc:by-sa eller licenser der er mere åbne end dette.
Gå til Wikipedia.org

Rigtig god fornøjelse med

Hackathon 2017


Vallensbæk Kommune